Damir Medvešek

>Damir Medvešek rođen je 22.siječnja 1959. godine u Zagrebu. Školovao se u rodnom gradu gdje je završio osnovnu i srednju školu ŠC „Ruđer Bošković“, završivši strojarski smjer, a na Višoj tekstilnoj školi završava dizajn odjeće i tekstila.

Nakon studija na Višoj tekstilnoj školi, upisao se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu koju je diplomirao 1997. u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača, smjer slikarstvo. Zaposlen je na mjestu glavnog slikara u slikarnici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Od 2003. stručni je suradnik i predavač na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u kojemu živi i radi.

Predstavnik je suvremenog hrvatskog slikarstva. Inspiraciju i motive za radove pronalazi u tradicionalnom slikarstvu te na taj način povezuje suvremenost s klasičnom tradicijom. Od autorskih ostvarenja osobitu je pozornost privukla scenografija za dramsku predstavu „Kralj Lear“ izvedenu na Brijunima 2001. i scenografija za predstavu „Tartuffe“ u kazalištu „Gavella“ 2010. Redovni je član HDLU i drugih umjetničkih udruga, kao i Fortune – ART udruge likovnih umjetnika iz Zagreba.Sustavno izlaže od 1985. Svoja djela izlagao je do sada na 40 samostalnih i 50 skupnih izložbi, u Zagrebu, Rimu, na Brijunima, u Vinkovcima, Pazinu, Varaždinu, Koprivnici... 
Slike mu se nalaze u svjetskim kolekcijama kao što su zbirka Caroline od Monaka, zbirka Mercedes, Ferarri, Cartier, Lacoste, La Martina, i ostale.