Ana Cerovski

Rođena je 1947 godine. Završila je Geodetsku školu, slikarstvom se bavi 20-ak godina. Član je udruga HLD-a Zagreb, SULS iz Varažduna i Fortune – ART. Imala je do sad tri samostalne izložbe i 30-ak skupnih.

Read more ...

Ana Pajan

Ana Pajan rođena je 16. 5. 1939. u Međimurju.  Od rane mladosti živi u Zagrebu. Radila je  do 1994. u svojstvu službenika u računovodstvu. Od 1996. pohađa tečaj slikarstva pri Pučkom otvorenom učilištu  u Zagrebu pod vdstvom prof. Dudravka Lepeja.

Read more ...

Antonija Cesarec

Rođena je u Prelogu, a već od svoje prve godine života trajno prebiva u Zagrebu u kojem odrasta i školuje se.
Cijeli svoj radni vijek provela je u INI u svojstvu komercijaliste.

Read more ...

Bernard Bartulović

Rođen je 18.rujna 1968. godine u Mȕnchenu, gimnaziju umjetnički smjer završio je u Banja Luci a potom odlazi  u Zagreb na studij. Završava Akademiju likovnih umjetnosti, nastavnički smjer.

Read more ...

Biserka Konečny

Rođena je 1943. godine u Zagrebu. Slikati je počela prije devet godina upisom u Pučko otvoreno učilište Zagreb u klasi prof. Dubravka Lepeja pod čijim vodstvom i danas slika.

Read more ...

Bozidar Skofac

Rođen 1950. godine u Letovaniću gdje živi i radi. Profesor je zemljopisa i biologije u srednjoj školi u Sisku. Od djetinjstva se bavi crtanjem, a zadnjih petnaestak godina intenzivno slika pretežno tehnikom ulja na platnu, a manje akvarelom i gvašem.

Read more ...

Branko Bobić

Rođen je 16. studenoga 1943. godine u Kučanu Gornjem, kraj Varaždina, Hrvatska Počeo je slikati 1969. godine, kada je imao i prvu izložbu.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Likovnog udruženja Varaždina (LUV).

Read more ...

Branko Budimir

Rodio se u Splitu 1958. Godine.
Slika od početka sedamdesetih. Slikarstvo – učio u školi na Rokovom perivoju u Zagrebu, te kod akademskih slikara Divora Želića i Slavka Morića.

Read more ...

Charles Billich

Charles Billich istaknuti je hrvatski slikar rođen u Lovranu u Istri. Od 1956. radi u Australiji. Počasni je građanin Atlante od 1996., grada u kojem su te godine održane Olimpijske igre koje su obilježile stotu obljetnicu prvih modernih olimpijskih igara.

Read more ...

Damir Medvešek

>Damir Medvešek rođen je 22.siječnja 1959. godine u Zagrebu. Školovao se u rodnom gradu gdje je završio osnovnu i srednju školu ŠC „Ruđer Bošković“, završivši strojarski smjer, a na Višoj tekstilnoj školi završava dizajn odjeće i tekstila.

Read more ...

Danilo Bingham

DANILO BINGHAM – rođen je 26.04.1958. u Rijeci. Akademiju likovnih umjetnosti, nastavnički smjer diplomirao je 1995. godine u Zagrebu u  klasi profesora Kokota, Kesera i Tanaya.

Read more ...

Dimitrije Popović

Dimitrije Popović rođen je 4. ožujka 1951. na Cetinju. Završio je studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1976. Za boravka u Parizu 1974. upoznaje pariškog kolekcionara gospodina Davriera, pa u sastavu njegove zbirke izlaže 1978.

Read more ...

Dragica Cvek Jordan

Rođena je 01.03.1940. u Trnavi, Moslavina.
Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1964. u klasi profesora Miljenka Stančića. Izlaže od 1967. godine.

Read more ...

Dubravka Babić

Rođena je 1951. g. u Zagrebu.
1974. g. diplomirala je grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Alberta Kinerta.

Read more ...

Dubravka Pegan

DUBRAVKA PEGAN – radi na Prirodoslovnoj školi u Zagrebu kao profesor kemije. Član AMATIZ udruge prijatelja kemijskog inženjerstva tehnološkog fakulteta Zagreba likovne sekcije s kojom učestvuje u radu i na izložbama.

Read more ...

Duško Šibl

Duško Šibl rođen je 1951. godine u Zagrebu. Godine 1977. diplomirao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu grupu komparativne književnosti i povijest umjetnosti.

Read more ...

Fahrudin Šadić

Rođen je 03.03.1956. u Slavonskom Brodu. Još kao srednjoškolac postavlja scenografije za amaterske kazališne predstave te sudjeluje u radu male likovne kolonije što će do kraja odrediti njegov put. Dolaskom u Zagreb 1975. godine, impresioniran velikim gradom, a posebno njegovom likovnom scenom upoznao je majstora slikarstva,

Read more ...

Franjo Klopotan

Rođen je 16. rujna 1938. u Selu Presečnom nadomak Varaždina u Hrvatskom zagorju. Najprije je izučio fotografski zanat i kraće vrijeme radio u tome zvanju. Poslije je završio školu za bolničare u Zagrebu.

Read more ...

Gordana Dronjić

Gordana Dronjić rođena je u Zaprešiću, završila je Srednju primijenjenu školu smjer aranžer-dekorater. Slika desetak godina, izražava se u svim tehnikama od crteža u ugljena, olovke do akvarela, gvaša i ulja. Sudionica mnogih humanitarnih kolinija. Živi i radi u Zaprešiću.

Ismet Mujezinović

Ismet Mujezinović rođen je u Tuzli 1907. godine. Završio likovnu akademiju u Zagrebu a po njenom završetku boravi u Francuskoj i pohađa sate  povjesti  umjetnosti na  Sorboni. 

Read more ...

Ivan Lacković Croata

Pokojni slikar i grafičar, rođen je 1. siječnja 1932. godine u podravskom selu Batinska (sjeverna Hrvatska). Od 1957. živi u Zagrebu. U svojim ranijim djelima Lacković prirodno i iskreno izlaže doživljaj prirode i života u rodnoj Batinskoj. Nakon preseljenja u Zagreb, nastavlja slikati poetske prizore iz zavičaja u temperama i uljima na staklu, a potom sve više njegovi nostalgični zapisi bivaju ostvareni u crtežu.

Read more ...

Ivan Rabuzin

Ivan Rabuzin rođen je 27. ožujka 1921. godine u Ključu kraj Novog Marofa u brojnoj obitelji, bio je šesto od jedanaestoro djece. Završio je stolarski zanat u Zagrebu i Zemunu.

Read more ...

Ivan Vlašić

IVAN VLAŠIĆ rođen je 1962. godine u Velikoj Gorici gdje i živi i radi. Nakon završene srednje škole odlazi u Italiju gdje studira slikarstvo na privatnoj akademiji u Milanu.

Read more ...

Ivica Petraš

Rođen je u Dubravi kraj Vrbovca 1963. godine. Član je udruge umjetnika HND i udruge likovnih umjetnika "Fortuna – Art " iz Zagreba. Sudjelovao je na 30 – ak skupnih i samostalnih izložbi, te niz likovnih kolonija a njegova djela nalaze se u mnogim poznatim zbirkama širom svijeta, gotovo na svim kontinentima.

Read more ...

Jadranka Štajduhar

Rođena je 11. studenog 1951. g. u Sisku. Nakon završene gimnazije pohađa Filozofski fakultet u Zagrebu, odsjek francuskog jezika i književnosti. Boje i crtanje prate je od ranih školskih dana.

Read more ...

Josip Crnobori

Josip Crnobori (Banjole, 22. listopada 1907. – Zagreb, 12. kolovoza 2005.),akademski je slikar iz Zagreba, koji je veći dio svog života proveo u emigraciji.Godine 1998. darovao je gradu Zagrebu 91 svoje umjetničko djelo.

Read more ...

Joško Fijucek

Josip Joško Fijucek rođen je 1950. godine u Đurđevcu. Likovnom umjetnošću bavi se od rane mladosti, radove izlaže od 1968. godine. Sudjelovao je na više desetina samostalnih i preko dvjesto skupnih izložbi te raznih likovnih manifestacija,

Read more ...

Joso Bužan

Slikarstvo Jose Bužana:
Seljaci, cigani i portreti tri suglavnaradnapodručja Jose Bužana, ali ne odjeljivavećumjetničkivezana, jerkao što svoje seljačke i ciganske tipove psihološki izvrsno portretira, tako opet i portrete prirodno, živo i tako reći narodno slika.

Read more ...

Karlo Kolundžić

Karlo Kolundžić rođen u Slavonskom Kobašu, završio je crtačku i slikarsku školu Albert Gruber kod pokojnog profesora Krunoslava Kerna i učio kod pokojnog akademskog slikara Zdravka Ćosića iz Slav Kobaša.

Read more ...

Ljerka Bojovski

Rođena je 1.1.1970.godine u Bjelovaru, gdje je završila srednjoškolsko obrazovanje (Gimnaziju), nakon čega se profesionalno počinje baviti slikarstvom i modnim dizajnom. Danas je vlasnica prestižnog modnog ateljea.

Read more ...

Marija Barun

MARIJA BARUN svojim osobnim umjetničkim izričajem povezuje umjetnost glazbe, književnosti i slikarstva. Odrasla je u Borovu naselju, a školovala se u Vukovaru i Zagrebu. Od 1971. piše za školski časopis i ilustrira.

Read more ...

Marijana Štimac

MARIJANA ŠTIMAC – rođena je u Gospiću 30. kolovoza 1972. godine. Osnovno i srednje obrazovanje te Filozofski fakultet završava također u Gospiću, a trenutno radi u osnovnoj školi "Mile Pavičić" Lovinac.

Read more ...

Marina Bedek

Marina Bedek rodjena je 6.3.1955 u Zagrebu gdje je zavrsila osnovnu i srednju skolu. Studije
upisuje 1973 god. te se u istom razdoblju posvecuje slikarstvu i keramici kao hobiju.

Read more ...

Mario Pavošević

Rođen je u Osijeku 23. kolovoza 1975. godine. Završio je Primijenjenu umjetnost i dizajn, grafički odjel. Imao je do sad pet samostalnih izložbi u Hrvatskoj i desetak skupnih.

Read more ...

Marjan Žeželj

Rođen 24. veljače 1954. god. u Skopju pukim slučajem  jer je otac u to vrijeme tamo službovao. Vrlo brzo slijedi preseljenje u roditeljski grad  Šibenik. Sklonost likovnom izražavanju prisutna je već u najranijoj predškolskoj dobi.

Read more ...

Marko Cinotti

Rođen je 1975. godine u Zagrebu, diplomirao na ALU u Zagrebu 2001. godine, izlaže od 2000. godine. Radi u školi kao profesor likovnog odgoja.

Martina Vrbanić

Rođena je 01.06.1979.u Zagrebu. 1997. godine završila školu Primijenjenih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika.
Završila je 2008. godine Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Đure Sedera, te Ekonomski fakultet u Zagrebu, smjer marketing.

Read more ...

Matko Trebotić

Rođen je u Milni na Braču 13. siječnja 1935. godine. Osnovnu školu pohađao je u Milni i Splitu. Maturirao je u splitskoj klasičnoj gimnaziji, a diplomirao 1961. godine na beogradskom Arhitektonskom fakultetu.

Read more ...

Midhat Jelkić Bosner

Arhitekt i slikar, rođen je na prelasku 1942. u 1943. godinu u vihoru rata u Sarajevu. Slikanjem se bavi od rane mladosti, a slika uglavnom ulja na platnu i kombinirane tehnike.

Read more ...

Milan Dragija

Milan Dragija rođen je u Bjelovaru 1933. godine. Studirao je slikarstvo na školi za primijenjenu umjetnost u Zagrebu od 1950, a profesionalno djeluje od 1954. godine. Studijska putovanja: Njemačka i Italija.

Read more ...

Milan Komljenović

Pripada u mlađe generacije likovnih umjetnika , rođen je u Prijedoru, BiH, 1959. godine, diplomirani je ekonomist. Do rata imao je niz samostalnih izložbi, a 1992. g. dolaskom u Zagreb i učlanjenjem u "Fortunu – ART" sudjeluje na mnogim likovnim kolonijama

Read more ...

Milan Stunja

MILAN STUNJA – rođen je godine 1955. Zagrebu. Živi u Petkovu Bregu u općini Samobor. Slikati je počeo godine 1974., što je s prekidima trajalo do godine 1986., kada se učlanio u likovno društvo "Bundek"

Read more ...

Mile Knežević

Rođen je 1932. godine. Pedagošku akademiji – smjer likovna umjetnost završio je 1956. god. Radio je 40 godina kao likovni pedagog. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, a posebno se ističe Povelja zaslužnog padagoga Hrvatske.

Read more ...

Mira Mučoli-Pišk

Mira Mučoli-Pišk rođena je u Zagrebu, gdje i završava školovanje i stiče titulu diplomiranog defektologa, a godine 1967. odlazi u Švicarsku. Nakon 30 godina rada, vraća se u domovinu i znatno intenzivnije se počinje baviti slikanjem.

Read more ...

Mirjana Drempetić Hanžić

Mirjana Drempetić Hanžić (udana Smolić) rođena je u Zaboku 9. svibnja 1971. godine. Diplomirala je na ALU u Zagrebu 1997. godine pod mentorstvom profesora Miroslava Vuce.

Read more ...

Miroslav Prikratki

Miroslav Prikratki rođen je 1952. godine u Varaždinu, potiče iz skromne obitelji, njegovi roditelji čitav život su radili u tekstilnoj industriji.
Završio je strukovnu školu za automehaničara, a nakon škole radioje u Auto Hrvatskoj i Auto mehanici gdje je i primio brojna priznanja.

Read more ...

Mladen Legin

Rođen 1949.g. u Zagrebu. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u klasi profesora Frane Baće. Izlagao je diljem zemlje. Član je ULUH-a od 1979.g. i Fortune – ART.

Mladen Veža

MLADEN VEŽA rođen je 7. veljače 1916. u Bristu.
Crtati je počeo u najranijoj mladosti, od svoje četvrte - pete godine.

Read more ...

Natalija Cimeša

Natalija Cimeša je rođena  08.12.1972.godine u Bijeljini, BIH.
1995.godine upisala ALU-Trebinje, odsjek slikarstvo, klasa prof.akademika Milorada Ćorovića

Read more ...

Nela Horvat

Nela Horvat rođena u Sarajevo 1956 godine. Djetinjstvo i mladost provodim dijelom u
Sarajevu a dijelom u Šibeniku.U Suboticu sam došla 1979 godine na studije ekonomije gdje sam do danas ostala da živim i radim.

Read more ...

Nikolina Ivezić

Rođena je 1970. godine u Zagrebu. 1998. godine diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Izlagala je na 30-ak samostalnih i veći broj skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je dvije nagrade za slikarstvo.

Oton Gliha

Oton Gliha rođen je u Črnomelju, 21. V. 1914. Podrijetlom je iz Istre. U Osijeku je završio osnovnu školu, realnu gimnaziju završava u Zagrebu 1933. godine, a na Umjetničkoj akademiji u Zagrebu studira slikarstvo do 1937. kod profesora Maksimilijana Vanke,

Read more ...

Robert Auer

Robert Auer rođen je 27. studenog 1873. u Zagrebu. Učio je na Obrtnoj školi u Zagrebu, Umjetničko obrtnoj školi u Beču od 1891. do 1894. kod profesora Ch. Griepenkerla i na Akademiji u Münchenu (1895. K. Maar).

Read more ...

Robert Hinkelman

ROBERT HINKELMAN – rođen je u Siraču kod Daruvara. Po struci je ing. građevinarstva. Slikanjem se bavi od svoje 18. godine, a kiparstvom od 20. godine života. Svoj stil i način izražavanja pronašao je u kiparstvu dok mu je grafika nadopuna umjetničkog izričaja.

Read more ...

Saša Gubijan

Rođen je 1962. godine u Zagrebu, gdje se i školuje. Po završetku srednje škole likovno se educira kod eminentnih slikara. Radove uglavom izlaže na kolektivnim izložbama.

Read more ...

Siniša Dečević

Rođen je 1977. godine u Zagrebu. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u klasi prof. Atača. Izlagao je svoje radove diljem Hrvatske, omiljene su mu tahnike akvarel i ulje na platnu a motivi aktovi i apstrakcije. Živi i radi u Zagrebu.

Slava Raškaj

Slava Raškaj (punim imenom Friderica Slavomira Olga Raškaj) rođena je 2. siječnja 1877. godine u Ozlju, a roditelji su je skraćeno nazvali Slava. Postala je najsjajnija akvarelistkinja hrvatskoga slikarstva.

Read more ...

Slavko Živković

Rodjen je u 28.siječnja 1962. u Županji. Osnovnu i srednju školu završio u Županji, a diplomirao 1988. na Grafičkom odjelu Fakulteta likovnih umjetnosti u Beogradu.Na istom odjelu je pohaðao i specijalni tečaj. Bavi se pedagoškim radom, član Hrvatskog društva likovnih umjetnika "LIKUM" od 1989.

Read more ...

Smiljan Popović

Rođen je 09.05.1939. g u Opuzenu.
Školu za primjenjenu umjetnost završio je 1962. g u Sarajevu, a Akademiju primijenjene umjetnosti 1966. g.

Read more ...

Stojan Aralica

Stojan ARALICA slikar i grafičar (Škare kod Otočca, 24. XII 1883 — Beograd, 4. II 1980).
Osnovno je obrazovanje stekao u Otočcu, učiteljsku školu završio u Osijeku.

Read more ...

Suzana Nauhauzer

Suzana Nauhauzer, rođena je 07.03.1965 u Virovitici. Živi u Zagrebu gdje se i školovala. Po struci je ekonomistica, ali u duši umjetnica. Svoju kreativnost izražava od svoje mladosti, počevši od izrade nakita, pisanja proze i poezije, te likovnosti.

Read more ...

Tanja Helman

Završila je 1983. g.  Školu primijenjenih umjetnosti odsjek kiparstvo, kod profesora Vinka Fabrisa, od kada i djeluje na sceni hrvatskog likovnog neba.
Slika u tehnici akvarela, a njene omiljene teme su cvijeće i pejzaži.

Read more ...

Vasilije Jordan

VASILIJE JORDAN rođen je 1934. godine u Zagrebu. Školu primjenjene umjetnosti (1953.) i Akademiju likovnih umjetnosti (1958.) diplomirao je u klasi prof. Lj. Babića. Od 1960. započinje njegova profesionalna karijera samostalnog umjetnika.

Read more ...

Verica Jadanec

Verica Jadanec je rođena 11. 12. 1966. U Zagrebu. Nakon osnovne škole završava Školu primijenjenih umjetnosti  u Zagrebu smjer grafika. Akademiju likovnih umjetnosti, profesorski smjer završava 1991.

Read more ...

Vesna Pavičić

VESNA PAVIČIĆ – rođena je 14. 2. 1951. godine u Zagrebu, akt i perspektivu učila kod profesora  Mađera i profesora Kojdla, a oblikovanje keramike kod profesorice Vesne Markovinović.

Read more ...

Viktorija Rabžajeva

Rođena je 1974. godine. Od 2006.g. članica je Saveza umjetnika Republike Burjatije. Od 2009.g. je umjetnik-restaurator u Nacionalnom muzeju Republike Burjatije u gradu Ulan-Udeu;

Read more ...

Vilim Svečnjak

rođen je 12. srpnja 1906. u Zagrebu. Obitelj se 1908. godine seli u Čabar (Gorski kotar) gdje otac otvara fotografski atelier. Po završetku osnovne škole u Čabru kao privatni đak polaže dva razreda na sušačkoj Realnoj gimnaziji.

Read more ...

Višnja Golubić

Rođena je 1968. god. u Pregradi gdje se i školovala. Iako je pripadnica mlađe generacije likovnih umjetnika ima dugogodišnje bogato stvaralačko iskustvo. Imala je 20 samostalnih izložbi, a sudjelovala je na preko 100 zajedničkih izložbi, likovnih kolonija i niz humanitarnih akcija.

Read more ...

Višnja Jakšić

Višnja Jakšić rođena je 21.4.1943. g. u Zagrebu, gdje se školovala i odradila cijeli svoj radni vijek. Nakon odlaska u mirovinu upisuje se u Likovnu radionicu Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, koju je pod stručnim vodstvom akad. slikara prof. Frane Radaka polazila šest godina.

Read more ...

Žarko Čović

Akademski slikar i grafičar, rođen je 18.06.1949.godine u Opatiji. Završio je školu primjenjenih umjetnosti u Zagrebu, te Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 1975. u klasi prof. Detoni Marjana.

Read more ...

Zdenko Radovanić

Rođen je 1967. godine u Osijeku, živi i radi u Ivanovcu. Slikarstvom se bavi 15-ak godina. Do sada je izlagao na 8 samostalnih i 15 skupnih izložaba. Sudionik je 30-ak likovnih kolonija, likovnih aukcija i humanitarnih priredbi.

Read more ...

Željka Hodinj

Rođena je 1970.g. u Zagrebu. Slikarstvo je zavoljela i istražuje ga od srednje škole, a likovne tehnike usavršava na slikarstvu u Centru za likovnu umjetnost i kiparstvo kod profesorice Vjere Lalin.

Read more ...

Zlatko Čular

Akademski kipar Zlatko Čular rođen je 1935. u Dubrovniku. Nakon završene Škole za primijenjenu umjetnost u Splitu 1952., završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, kiparski odjel 1957.

Read more ...

Zlatko Kauzlarić Atač

Rođen 1945. g . redoviti je profesor i dekan na ALU u Zagrebu. Završio je studij slikarstva i bio suradnik Majstorske radionice prof. Krste Hegedušića u Zagrebu. Uz slikarstvo, grafiku i dizajn, sudjeluje kao scenograf i kostimograf

Read more ...

Zlatko Nežić

ZLATKO NEŽIĆ – završio je ALU smjer grafika u Zagrebu 1984. Od završetka studija pa do danas sudionik je preko 200 humanitarnih kolonija, izložbi, te svoje radove darovao na aukcijama u korist stradalnika i hendikepiranih osoba.

Read more ...

Zlatko Prica

Zlatko Prica roden je 26. lipnja 1916. godine u Pečuhu, u mađarskoj Baranji, u trgovačkoj obitelji. Godine 1922. obitelj se seli u Zagreb gdje Prica završava osnovnu školu i gimnaziju. Upisuje se 1937.

Read more ...

Zrinka Ćavar

ZRINKA ĆAVAR – rođena je 1.4.1973. godine u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je smjer povijest i poljski jezik i književnost 2000. godine. Sudjelovala je na  više likovnih kolonija u Hrvatkoj i B i H.

Read more ...

Zvjezdana Jembrih

Rođena je 1965. godine u Zagrebu. Diplomirala je 1990. na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, a slikarstvo je učila na klasama kod prof. Koydla, Kesera i Kauzlarić Atača.

Read more ...