Milan Stunja

MILAN STUNJA – rođen je godine 1955. Zagrebu. Živi u Petkovu Bregu u općini Samobor. Slikati je počeo godine 1974., što je s prekidima trajalo do godine 1986., kada se učlanio u likovno društvo "Bundek"

te nastavio intenzivno raditi uz akadenskog slikara Željka Uremovića. Slika u tehnikama: ulja na platnu, akvarel, pastela i kombinirana tehnika.
Tijekom svoga bavljenja slikarstvom bio je sudionik 150 likovnih kolonija, te je dobio mnoge zahvalnice, priznanja i diplome. Jedan je od inicijatora osnovanja Udruge željezničara slikara "Plavo svijetlo" iz Zagreba, čiji je član i danas. Do danas je izlagao na 120 skupnih izložaba u zemlji: Zagrebu, Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Stubičkim Toplicama, Koprivnici, Karlovcu, Pazinu, Lovranu, Roču, Rijeci, Kutini, Sisku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Splitu, Jastrebarskom, Samoboru...
Imao je četiri izložbe u inozemstvu:
prestavništvo "Croatia – expres" -  Beč,
Stadthalle "Korntal" - Stuttgart,
Salon – de – Provenceu – Marseille,
Foligno – Venezie
Od pet samostalnih izložaba po dvije je imao u Zagrebu i Jastrebarskom i jednu u Samoboru.

O njegovom slikarskon radu rekli su:
...." Slikar -  pjesnik ljepote prirodi donosi niz ostvaranja visokog umjetničkog elementa, otkriva ljepotu doživljaja u prirodi i krajeva kroz koje često prolazimo a da ih niti ne primijetimo.

                            prof. dr. Autun Bauer

.............
                            prof. Jura Baldani