Miroslav Prikratki

Miroslav Prikratki rođen je 1952. godine u Varaždinu, potiče iz skromne obitelji, njegovi roditelji čitav život su radili u tekstilnoj industriji.
Završio je strukovnu školu za automehaničara, a nakon škole radioje u Auto Hrvatskoj i Auto mehanici gdje je i primio brojna priznanja.


1984. godine otvorio je auto servisnu radionicu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, gdje i danas posluje kao ovlašteni distributer i zastupnik za više svjetskih auto moto brandova.
Otac je jednog djeteta s kojim je stvorio pravu obiteljsku tvrtku, u kojoj zapošljavaju oko 30 djelatnika.
Tijekom svog radnog vijeka i neprestanim ulaganjima u posao stekao je bogata iskustva u stvaralačkom radu, te je stalno težio napretku. Njegov duh ispunjen je kreativnim emocijama pa je i tako iz razonode počeo uređivati vlastite nekretnine u retro stilu, gdje je od „starina“ i raznoraznih materijala, starih alata, metalnih, drvenih i kovanih predmeta izradio puno skulptura, slika i panoa na kojima su tematski selektirani stari alati, kolekcije i ostalo.
Stvarajući svoja djela, dobiva brojne pohvale od svojih prijatelja i poznanika kojima se sve to jako svidjelo, da bi ga nakon nekog vremena nagovorili da svoje radove mora pokazati i široj publici.
Tako je u suradnji s udrugom Fortuna-ART organizirana i dogovorena ovo prvo predstavljanje njegovih djela.