Nela Horvat

Nela Horvat rođena u Sarajevo 1956 godine. Djetinjstvo i mladost provodim dijelom u
Sarajevu a dijelom u Šibeniku.U Suboticu sam došla 1979 godine na studije ekonomije gdje sam do danas ostala da živim i radim.

Slikarstvom se bavim od rane mladosti. Od 1988 godine intezivno se bavim slikanjem na svili.Na svili slikam u mnogim tehnikama kao sto su: kontur, akvarel,sibori tehnika,tehnika rezervisanog prostora,ikat tehnika,so špirit i alkohol tehnika, otisak tehnika,marbling kao i batik tehnika. Batik kao najdražu tehniku učila sam u Beogradu u privatnoj školi u klasi profesorice Jadranke Kostić.Kako  moje podrijeklo pripada različitim sredinama, tako su i moje omiljene slikarske teme  pejsaži, ali  volim da slikam i apstrakcije.Slikam dakle, voskom na svili sa starim tradicionalnalnim alatom Tjantigom i četkom na tradicionalan javanski način.
U zadnjih desetak godina imala sam nekoliko samostalnih izložbi koje su popraćene vrlo pozitivnim likovnim kritikama kako u medijima tako  u likovnim i književnim časopisima.Učesnik sam mnogobrojnih  grupnih i žiriranih izložbi kao i likovnih kolinija.Dobitnik sam  prve nagrade za oslikanu svilu na Međunarodnoj izlozbi MIRK za 2008,2009 i 2010 godinu.
Od 2006 godine bavim se  humanitarnim radom kao edukator u “Kreativnoj radionici“ Gerontološkog centra Subotica.
Dio mojih radova možete da pogledata na web-stranici:
www.super-info.rs  zatim idete na Art gallery pa na Nela Horvat.